In de eerste bekerwedstrijd van Badminton Heeze 1 afgelopen woensdag bleek tegenstander Eindhoven met 6-1 vrij makkelijk uit te schakelen.

De beker van de Helmondse Badminton Bond (HBB) is iets anders dan de acht wedstrijden in de reguliere HBB-competitie.

Er worden maar twee in plaats van vier singles gespeeld, ten gunste van een derde mixpartij. Hierdoor komt er altijd een winnaar uit de bus die doorgaat naar de volgende ronde.

Van de drie gemengd dubbels werden er twee binnengehaald. De damesdubbel was met 23-21 in de laatste set in het voordeel van Heeze erg spannend.

Voor de heren zag het er in de dubbel in het begin slecht uit maar ze kwamen er gaandeweg beter in met winst als resultaat.

Tot slot werden de heren- en damesenkel probleemloos in twee sets gewonnen. Heeze 1 blijft hiermee nog kanshebber in de HBB-bekercompetitie.